Elektrische fietsen – de goedkope manier om te pendelen

Elektrische fietsen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Hogere energieprijzen en een groter milieubewustzijn hebben de belangstelling van mensen voor deze nieuwe vorm van alternatief vervoer aangewakkerd. Hoewel het rijden op een standaardfiets nog goedkoper is, kun je met elektrische fietsen van en naar je bestemming komen zonder je in het zweet te werken – en zonder de bank te verslaan. Hier leest u hoe elektrische fietsen u geld kunnen besparen:

100% elektrisch – geen benzine

Elektrische fietsen verbruiken geen benzine. Dus als u binnen 10-20 mijl van uw bestemming woont, waarom zou u dan geld verspillen (en het milieu schade toebrengen) aan autorijden? Hoewel elektrische fietsen beperkt zijn tot 20 mph, vermijdt u de stress van het autorijden en constant stop-and-go-verkeer. In gebieden met veel verkeersopstoppingen kom je er misschien sneller op de fiets.

Gemiddeld kost het gebruik van een 5x e-bike bestellen minder dan $ 0,10 per oplaadbeurt. Dit vertaalt zich in ongeveer een halve cent per mijl. Ter vergelijking: het gemiddelde motorvoertuig krijgt ongeveer 25 mijl per gallon. Voor $ 3,00 per gallon komt dit neer op ongeveer $ 0,15 per mijl voor alleen benzine – of 1500% meer dan een elektrische fiets. Voeg licentie-, verzekerings-, registratie-, onderhouds- en andere kosten toe, en de kosten schieten omhoog.

Geen verzekering of registratie vereist

Bij een elektrische fiets heb je in de meeste staten geen verzekering en registratie nodig. Rekening houdend met de hoeveelheid geld die u alleen al op verzekeringen bespaart, zou u een nieuwe elektrische fiets in slechts een paar maanden tijd kunnen betalen.

Geen parkeergelegenheid en beperkte onderhoudskosten

Met een elektrische fiets hoeft u zich geen zorgen te maken over het betalen voor parkeren. En terwijl de gemiddelde autoreparatie u honderden (of zelfs duizenden) dollars kost, kost een elektrische fiets slechts een fractie om te gebruiken en te onderhouden. De meest voorkomende reparatie is het repareren van lekke banden – $ 10- $ 20 aan schade. En batterijen moeten elke 1-4 jaar worden vervangen (afhankelijk van het type batterij), maar de kosten verbleken in vergelijking met het onderhoud van een motorvoertuig.

Author Image
admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *